hekwerk johan cruyff foundation voetbalveld

Officieel partner Johan Cruyff Foundation

Sinds maart 2022 is van Rooijen officieel partner van de Johan Cruyff foundation. Hierbij dragen wij bij aan de een van de belangrijkste doelstelling van de Johan Cruyff foundation, namelijk het in beweging brengen en houden van kinderen!

Hoe is deze samenwerking ontstaan?

In 2020 is door ons een bestaande Cruyff aan de Polderweg in Amsterdam compleet vervangen. 

Het bestaande veld was compleet opgebouwd uit dubbelstaafmathekwerk, dit type hekwerk is opgebouwd uit horizontale en verticale massieve staven. Deze staven worden onderling bevestigd door middel van puntlassen. Dit zijn hele kleine lasjes welke vaak machinaal worden aangebracht.

Sportveldjes worden intensief gebruikt en er vindt veel contact plaatst tussen de bal en het hekwerk. Door de trillingen die hierbij ontstaan scheuren de puntlassen met als gevolg geluidsoverlast. Na diverse reparaties te hebben uitgevoerd kregen wij de vraag van de gemeente Amsterdam om samen op zoek te gaan naar een kwalitatief goed alternatief. Het voornaamste doel hiervan is om te komen tot een duurzame oplossing te komen. Het resultaat: Een compleet nieuwe Cruyff Court uitgevoerd met Staanders van Koker 80 x 80mm, liggers van koker 60 x 40mm en ronde spijlen met een diameter van 30mm en een hart-op-hart afstand van 115mm. Deze combinatie zorgt voor een zeer robuuste, hufterproof maar vooral duurzame oplossing!

kleine tekst smit in rood met witte achtergrond
gehele foto johan cruyff veld inclusief zwart hekwerk Van Rooijen
johan cruijff veld getekend

Mede door deze aanpak is de Cruyff foundation enthousiast geworden waardoor wij  in contact zijn gekomen met de gepassioneerde medewerkers van de Cruyff foundation.Na diverse gesprekken met de Cruijff Foundation mogen we met trots zeggen dat we voor de komende 3 jaar partner zijn geworden van de Cruijff Foundation. Door deze samenwerking zullen wij intensief betrokken zijn bij de realisatie en renovatie van Cruyff Courts. Samen met de Johan Cruyff foundation hopen wij hiermee een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren door kinderen in beweging te brengen en te houden! Daar zijn wij als Van Rooijen Hekwerken trots op!

zonnepanelen geplaatst boven op gebouw

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in een van onze producten of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact op met een van onze experts.

Meer info

Certificeringen

Hek Merk Keur logolid koninklijke metaalunie logoNederlandse hekwerk industrie logoVGM checklist aannemers logo